פענוח MRI ברך שמאל מה זה אומר ?

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/08/2017 | 08:44 | מאת: רועי

בוקר טוב עברתי לפני כמה ימים MRI לברך שמאל ואילו התוצאות ממצאים: לא הודגמו שברים, בצקות או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. הרצועה רציפה-הממצאים נראים ,ACL - מודגמים עיוות קל ושינוים ציסטיים התחלתיים לאורך רצועת ה כנזק ניווני כרוני התחלתי, יתכן ומדובר בקרע חלקי בעבר. שאר רצועות הברך שמורות. מודגם קרע אנכי לאורך הקרן האחורית של הסהרון המדיאלי אשר מגיע עד לשורש, אך ללא ניתוק. הסהרון הלטרלי תקין. המנגנון המיישר וסחוס הפיקה ללא ממצא חריג. מודגם נוזל תוך מפרקי בכמות קטנה. נוזל בכמות קטנה בבורסה פס אנסרינית. בסיכום: .ACL - 1. סימני נזק כרוני ניווני/פוסט חבלתי קל ברצועת ה 2. קרע בסהרון המדיאלי כמתואר. מה זה אומר ?ואיך אפשר לטפל בזה ? תודה מראש רועי

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באם יש צורך סהרון הינו מניסקוס , בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס . קרעים במניסקוסים לרוב לא יכולים להתאחות פגיעה כרונית ב ACL שהיא רצועה צולבת קידמית לרוב מטופלת שמרנית בחיזוק שרירים אך כאמור המלצות ניתנות ואבחנות מתקבלות לאחר בדיקה , היסטוריה רפואית ועיון בהדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים