כאב בברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/02/2013 | 09:01 | מאת: ניקי

שלום, יש לי כאבים בברך שמאל ועשיתי בדיקת MRI הפענוח שקיבלתי הוא: הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של ה - MM המתאים לשינויים עקב וסקולריזציה האופיינית לגילה הצעיר. ה - LM מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. לסיכום: ללא ממצא חריג משמעותי אני סובלת מהברך כבר חצי שנה, אשמח לתשובה תודנ

שלום רב בדיקות הדמיה אינם מגלות כל דבר ב100% , לכן יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר להיסטוריה הרפואית כולל גיל , מחלות רקע ותיאור הפגיעה, בנוסף יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר לבדיקה הפיסיקלית, בדיקות הדמיה יכולות להיות להעלות חשד לדבר מה באחוז מסוים (אמנם נמוך) שלבסוף יתברר כמוטעה( FALSE POSITIVE ) על פניו נראה ובבדיקה אין ממצאים משמעותיים אך כאמור יש צורך בכל הכתוב בתחילת התשובה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים