גב תחתון- החלמה מבעיות דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/06/2017 | 00:18 | מאת: Ofir

שלום ד"ר, הנני בן 20 הסובל לפי בדיקת mri מבלט דיסק, ובקע דיסק בין חוליות l4-l5 וs1-l5 (כשהראיתי את תוצאות הmri למומחה גב הוא טען שזה שתי פריצות דיסק קטנות) , מפגישות עם רופאים כולם טענו כי עלי לשמור על אורח חיים שמרני כדי להמנע מלהחמיר את המצב ולא הציעו אלטרנטיבה כיצד אני יכול לשפר את המצב ולעסוק בספורט אשר הוא מרכז חיי (כתחביב) כלומר אמרו לי להמנע מעומס על הגב. תשובות הרופאים היא שמרנית מבחינתי והם לא פתחו בפני אפשרות להחלמה, מקריאה באינטרנט יצא לי לקרוא על הזרקת תאי גזע, האם זה אפשרי לשיקום האזור באופן מלא? בנוסף לכך , האם יש פתרון שיכול לשפר את האזור ותפקודו ולא רק לשמור עליו, איני מעוניין בניתוח אשר יגרום לגב שלי לא להיות "בטולי" (הרי כרגע איני חש בכאבים במידה ואין לי לחץ ישיר על הגב). האם יש טיפול חדשני נוסף? למשל האם הומצאו מצלמות זעירות שנכנסות לתוך הגוף מוצאות את הבליטה ודוחפות אותה? אשמח לתשובה ותודה מראש.

שלום רב טיפול בכאבי הגב מומלץ לפנות למומחי עמוד שדרה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים