יעוץ לאחר בדיקת MRI ברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/02/2017 | 23:59 | מאת: ספורטאי

היי דוקטור, אשמח שתראה את הבדיקה שלי הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה להערכה לאחר חבלה. בצקת לשד עצם נראית בטיביה המקורבת בעיקר בצד הלטרלי ובקונדיל הפמורלי המדיאלי. קיים קרע של ה- MCL מהאינסרציה אל הפמור. .תקינים ACL, PCL, LCL לא נראים קרעים במניסקים. הגבול הצדדי בגוף המניסקוס המדיאלי מטושטש. יתכן שהטשטוש נובע רק מבצקת הקשורה לקרע של ה- MCL אך לא ניתן לשלול באופן מלא קרע פריפרי במניסקוס. מנגנון האקסטנציה תקין. לא נראים קרעים בסחוסים. רטינקולום שמור. בסיכום: קרע של ה- MCL. שאר הממצאים כמפורט. קטגוריה 2 .

שלום רב ממה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה , אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באם יש צורך, הדמיה בלא קשר לקליניקה או ממצאים אינה יכולה להוביל לאבחנה ברורה MCL רצועה אמצעית(מדיאלית-פנימית) רצועה המחברת בין שתי עצמות בברכה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים