פענוח MRI ברך - ניראה לי מאוד מדאיד

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

02/02/2017 | 20:17 | מאת: דלפין

שלום ד"ר, מאחר ויש לי תור לאורטופד רק בעוד שבועיים, אשמח להבין מה קורה איתי בברך. אני בת 46. תודה. "להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות 1T ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: ברור כאבים. ממצאים: מודגמים שינויים OA התחלתיים עד מתונים במדור המדיאלי עם דלדול של הסחוס הפירקי משני צידי המפרק. מודגם באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי המדיאלי פגם לכל עובי הסחוס המכסה בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 14 סדרה 601( ובקוטר 3.2 ס"מ בציר הסגיטלי (חתך 9 סדרה 401 (עם בצקת לשדית סוב-כונדרלית בסמוך. מודגם אמיננס טיביאלי מחודד. רצועת ה-LCAמודגמת מעובה לכל אורכה, ממצא המחשיד לנזק כרוני. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודמגים קרעים אלכסוניים לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. הקרעים נמשכים לרוחב גוף המניסקוס אשר מודגם קטום. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. מודגמים סדקים בסחוס המכסה את האפקס של הפיקה ובפצט הלטרלי של הפיקה. מודגם גופיף היפואינטנסי בסמוך לנזק הסחוסי בקוטר 1 מ"מ (חתך 20 סדרה 201 ,(כנראה שבב סחוסי מנותק. סחוס הפיקה מודגם דל בהיקף הפצט המדיאלי של הפיקה. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית ."

שלום רב ניתן להתעדכן על שחיקה של ברך באתר www.DrBender.co.il בבלוג ובשאלות ותשובות שחיקה של מפרק הברך יכולה לכלול גם שינויים במניסקוסים ובגידים כולל קרעים שלהם החלטות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה פיסיקאלית ועיון בצילומים בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים