תוצאות מה זה אומר?MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

20/01/2017 | 10:33 | מאת: אריה

באספקט התיכון של המשטח הטיביאלי המדיאלי מודגם קו היפואינטנסי אלכסוני תת קורטיקלי המתאים לקו שבר עם קונטוזיה לשדית נרחבת סביבו, ללא עדות לתמט של המשטח הפירקי. מודגמת בצקת לשדית החשודה לקונטוזיה גם באספקט התיכון של בקונדיל הפמורלי המדיאלי. הקונטוזיה הלשדית נמשכת גם לאספקט הקדמי של המשטח הטיביאלי המדיאלי. באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם פגם המערב יותר ממחצית מעובי הסחוס המכסה בקוטר 3 מ"מ בציר הסגיטלי .( (חתך 7 סדרה 3) ובקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 19 סדרה 4 ייתכן כביטוי למתיחה. ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה ,LCM- מודגמת בצקת סביב השכבה החיצונית של רצועת ה הגרמיות. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המערב את שורש המניסקוס אשר מודגם קטום. קדמית לשורש הקטום מודגם שבב מניסקיאלי מנותק בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 20 סדרה 4) ובקוטר 1 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 17 סדרה 3). הקרע נמשך אל היקף גוף המניסקוס. מודגם אות חריג הוריזונטלי בשורש המניסקוס הלטרלי , לא ניתן לשלול בוודאות קרע. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה עד מתונה, ציסטה פופליטיאלית מודגמת בקוטר 8 מ"מ במישור הצדדי פנימי.

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה צילומים והדמיה יש לשפןו ביחס לממצאים הפיסיקליים וההיסטוריה הרפואית בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים