ציסטה מניסקיאלית

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/01/2013 | 19:50 | מאת: עמית

שלום רב, לפני כ- 7 חודשים התחלתי לסבול מכאבים לעיתים בברך שמאל, ללא חבלה כלשהי, כאשר החלק האחורי של הברך (מאחורי הברך) היה מתנפח וכואב. כל פעם שקיבלתי התקף של כאבים זה עבר לאחר יומיים לערך ולכן חשבתי שזה יחלוף לבד. תחילה חשבתי שמדובר בציסטת בייקר (כפי שסברה רופאת המשפחה) ואז הופניתי לאורתופד שטען שיתכן שיש קרע במניסקוס וזה הפנה אותי לאולטרסאונד שהדגים: תפליט בבורסה סופראפטלרית בכמות קטנה. ציסטה מניסקיאלית 10 מ"מ. מלבד זה הכל תקין וגם אין עדות לציסטת בייקר. ממה נובעים כאבים ונפיחות מאחורי הברך? האם ציסטה מניסקיאלית מעידה על קרע במניסקוס? מה עליי לעשות כדי להקל הכאבים? תודה.

שלום רב ממה נובעים כאבים ונפיחות מאחורי הברך?- יש צורך בבדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה בכדי להגיע לאבחנה האם ציסטה מניסקיאלית מעידה על קרע במניסקוס? לרוב כן, קרע אופקי במניסקוס מה עליי לעשות כדי להקל הכאבים? הקלה על הכאבים יכולה להיות בתרופות, זריקות או טיפול תומך בהתאם לאבחנה שתתקבל בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים