שיקום הברך לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

21/01/2013 | 09:03 | מאת: גדעון

שלום ד"ר לפני חצי שנה עברתי ניתוח לאחר נפילה מאופניים טיביאל פלטו שצקר 2 מרוסק מאוד לאחר שלושה חודשים התחלתי לדרוך לאחר ארבעה חודשים הלכתי ללא קביים מזה חודשים אני הולך לחדר כושר וגם לבריכה לכל אורך התקופה נלכתי לפיזיוטרפיה לשיפור הטווחים היום אני מיישר עד 0 אולי קצת יותר טוב זוית הכיפוף בכוח היא כ 120 מעלות הברך ( ימין ) נראת לא יפה גדולה יותר מברך שמאל אני צועד במהירות של כ 4 קמש - בדרך כלל עם צליעה זה מלווה בכאב בעיקר כאשר אני מרים את ברך ימין כלפי מעלה הכל מתוח בזמן האימון אופניים בחדר כושר והקרוס טריינר - אין לי כלל כאבים בברך בעמידה ברך ימין תמיד מכופפת קדימה אני צריך למשוך חזק כדי ליישר את הרגל הברך מרעישה מאוד כאשר בתנועה - כמו גלגלי שיניים חורקים שאלתי האם זה סביר לאחר חצי שנה להיות בסטטוס כזה בשיקום מה על לעשות על מנת לשפר את הצעידה האם אני צריל טיפול ( ניתוח נוסף ) אין לי רצון להישאר במצב הזה או כפי שאומרים הזמן יעשה את שלו תודה גדעון

גדעון שלום רב בכדי להתייחס לשאלותיך יש צורך להכיר את הבדיקה הפיסיקלית ואת הצילומים באופן כללי ביותר, שבר תוך מפרקי כמו שלך (טיביאל פלטו) הינו שבר אשר יכול לגרום לבעיה בתפקוד המפרק מפאת היותו תוך מפרקי, יכול זה לגרום פגיעה בשרירים מסביב ף ויכול הוא לאחר זמן לגרום לשחיקה מוקדמת של הברך בברכה ד"ר בנימין בנדר

06/03/2013 | 19:53 | מאת: דניאל

גם אני עברתי מקרה דומה לפני כחודשיים וכרגע הטווחים שלי נעים בין 0 מעלות ל 110 רציתי לשאול האם קרעת גם את הרצועות? וכרגע הברך שלי נפוחה אחרי כמה זמן ירדה הנפיחות?

08/03/2016 | 21:37 | מאת: אסתר

שלום גם אני עברתי את אותו שבר וזמן החלמה אני עדיין נעזרת בקו . עדיין קיימת צליעה . לאחר מאמץ של עמידה ממושכת או הליכה ישנם כאבים וקושיי בהליכה . שאלתי האם מומלץ בכדי לשקם את הרגל לעשות הליכות . עברו הרבה שנים מאז שנישאלה השאלה פה בפורום אשמח לדעת מה עשית ואיך אתה מתפקד היום

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים