אבחון בלט דיסק

דיון מתוך פורום  רפואה סינית וסוכרת

26/11/2012 | 10:46 | מאת: אבי

היי. אני איש קבע בצה"ל במהלך חודש מאי השנה , נסעתי לאחור עם מלגזה וכשהסתובבתי לאחור ניתפס לי כל הצד השמאלי. לאורך החודשים ועד היום ביצעתי מספר רב של בדיקות: בצילום הסיטי הראשון עמ"ש צווארי- נמצא בלט דיסק מרכזי אחורי בחוליות c3' c4. בצילום האחרון סיטי ע"ש מותני נמצא כי: l3-l4- בלט דיסק כללי משיק לקאודה. l4-l5- היפרטרופיה במפרקים הפצטליים אשר גורמת להיצרות הפורמינות. ובלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ קל על הקאודה ועל השורש הניקבי משמאל. מפרקי ה- sij - שמורים. מוקד לוצנטי קטן 6 מ"מ באספקט אחורי של עצם הכסל מימין בסמוך ל- sij- אוסטאופניה ממוקמת? אחר? לקורלציה עם מיפוי עצמות. מיפוי עצמות - תקין בדיקת- MRI- c3-c4- היצרות קלה של הפורמינה מימין. c4-c5- בספק היצרות קלה משמאל. c5-c6- מודגמת התבלטות גרמית פורמינלית משמאל, יתכן וגורמת להיצרות משמעותית של הפרמינה. c6-c7- יתכן היצרות של הפורמינה משמאל. אין עדות לבלט דיסק משמעותי. בבדיקת ה- EMG האחרונה השבוע להלן התוצאות: interpretation and conclusions: normal motor and sensory ncs of the li. leg and rt. arm nerves examined . normal f-wave latency. needle emg did not show spontaneous activity with mild nonactive neurogenic pattern of the selected muscles exmined. no evidence of spontaneous activity in cervical paraspinal m. conclusions: no evidence of polyneuropathy. signs of mild chronic lumbar radiculopathy l4-l5 lt ' cervical radiculopathy c3-c4 ' c5-c6 rt. רציתי לדעת , מה אומרים כל הבדיקות שביצעתי? מה הבעיה ואופן טיפולה וזמן ההחלמה? והאם במקרה זה ניתן לתבוע את משרד הביטחון?

אבי שלום רב ע"פ הבדיקות במכתב נראים שינויים בחוליות בגבך, מבחינתי הכי חשוב הרגשתך, במידה ואתה רוצה להבריא ולשפר את מצבך אני ממליץ לך להתחיל טיפולים ברפואה סינית הן יכולים לשפר את מצבך מאוד, משך הטיפולים משתנה מאדם לאדם, לרוב נראה שיפור תוך מספר טיפולים אולם יש ללמוד איך לאזן את הגוף שבעיה כזו גם לא תחזור. אינני מתמצא בנושאי תביעות משרד הביטחון. שבוע טוב אורי

מנהל פורום רפואה סינית וסוכרת