האם ניתן לרפא סוכרת? ראיתי מאמר, אשמח לתגובתך.

דיון מתוך פורום  רפואה סינית וסוכרת

29/10/2012 | 12:52 | מאת: אליהו רוטמן

הנה לשון המאמר, אציין כי זה מופיע באתר של חברת ירושלים. נתגלתה אצל אבי סוכרת ואנו מחפשים את הדרך לעזור לו בשיטה טבעית, אשמח לתגובתך. "משפט זה נכתב ע"י ד"ר אודו אורזמוס בספרו המקיף fats that heal fhts that kill פריצת הדרך מובילה אל האומגה 3 מסוג ALA. חומצת שומן חיונית שהתגלתה כגורם מכריע לריפוי ומניעת סכרת. אצל חולים שניזונו משמן המופק מזרעי צ'יה נצפתה ירידה רצינית ברמות הגבוהות של הסכרת לאחר שלשה שבועות. חולים שתרופות כבר לא עזרו להם ונשקלה אפשרות להעבירם לאינסולין ניסו כמוצא אחרון להוסיף לתזונתם את האומגה 3 והופתעו לראות ירידה חדה ברמת הסוכר. ד"ר אורזמוס בספרו מוסיף שאף חולים שכבר טופלו באינסולין והוסיפו לתזונתם אומגה 3 שהעלתה בדמם את רמת ה- EPA הצליחו להוריד את מינון האינסולין ואף להפסיקו לחלוטין לאחר שרמת ה- EPA בדמם עלתה. לסיכום חשוב וחיוני לצרוך שמנים צמחיים המכילים רמה גבוהה של אומגה 3 ALA . הן למניעה והן לריפוי של מחלת הסכרת . השמנים המכילים את הכמות הגבוהה ביותר של אומגה 3 הם שמן פשתן ושמן מרווה.חשוב לוודא שהם הופקו בכבישה קרה וארוזים בבקבוקים אטומים לאור ונשמרים בקירור ."

אליהו שלום בקשר לאומגה 3 מצמח המרווה לי אין נסיון עבודה עימו ולא ראיתי מספיק מחקרים מהימנים ולאורך זמן אודות יעילותו לאיזון סוכר. בכל מקרה לא הייתי בונה על איזון הסוכר על ידי מוצר אחד מסויים, יש לעבוד עם האדם על משתנים שונים אשר משפיעים על חוסר איזון הסוכר. לאדם אשר יש סוכרת תמיד תישאר נטייה למחלה, אולם ניתן בהחלט לעזור לאזן חולי סוכרת לאורך זמן, לשפר את איכות חייהם, ולטפל בבעיות שכיחות כגון עייפות, כבדות, בעיות שינה, כאבים, יובש ועוד. טיפול משולב ברפואה סינית לסוכרת כולל המלצות תזונה, דיקור סיני, עיסוי וצמחי מרפא. בברכת בריאות אורי פוביצר 054-6545054

מנהל פורום רפואה סינית וסוכרת