צריבה בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  רפואה סינית וסוכרת

31/05/2011 | 15:35 | מאת: דבורה

לאחרונה אני חשה בצריבה חזקה בכפות הרגליים. בנוסף לכך ישנה בצקת באזור הקרסול. (ה - A1c שלי הוא 6.4) - האם זה קשור לסכרת? מה ניתן לעשות כדי למנוע / להפחית את הצריבה? תודה, דבורה

דבורה שלום רב, הרגשת צריבה חזקה בכפות הרגליים (בשפה המקצועית נמצאת תחת הגדרה של נוירופתיה, בעיה עצבית), ובצקות באזור הן תופעות שכיחות העלולות להופיע בעקבות מחלת הסוכרת, אך לא בהכרח.לפרטים נוספים על נוירופתיה ראי כתבה בלינק http://www.siniuri.co.il/articles) ייתכן גם שיופיעו מסיבות שונות. למרות שהסוכר בדמך אינו גבוה במיוחד (ה - A1c הוא 6.4)עדיין הסיבוכים עלולים להגיע מסוכרת, נראה גם במחקרים שלמרות שהסוכר מאוזן על ידי כדורים עדיין מגיעים סיבוכי המחלה לכן אני ממליץ לטפל ברפואה סינית במחלת הסוכרת וסיבוכים הנובעים ממנה. מטפל מקצועי ייתן טיפול כשעה בה יטפל בתלונת המטופל ובנוסף יעבור עם המטופל על אורחות חייו(תזונה,פעילות גופנית ועוד) ויחד יבינו כצד ניתן ליצור איזון אמיתי ולשמור על בריאות מיטבית לאורך זמן. עד כה יש לי 100% הצלחה בטיפול בנוירופתיה עם מטופלים, לכולם רמת הכאב\צריבה ירדו בצורה משמעותית ולחלקם התופעות נעלמו קליל. בברכה אורי פוביצר

מנהל פורום רפואה סינית וסוכרת