האם יש קשר בין חום לשיניים ואטקסיה?

דיון מתוך פורום  חום אצל תינוקות

31/07/2012 | 13:02 | מאת: רינה

קיבלה חיסון לאבעבועות בגיל 10 חודשים בערך אחרי חיסון אבעבועות חום ולאחר שבועיים בעיות בשיווי משקל שעברו אחרי שבוע. מידי פעם מאז י ש תופעות קלות אבל לא תכופות. לעיתים חום עולה למשך 3 ימים 39 מעלות לאור דברי הרופאה אין דלקת אוזניים אין בגרון נראה וירלי... רק גדילת שיניים. בעקבות האטקסיה נשלחה בדיקה גנטית שעדיין לא חזרה תשובתה. עברה בדיקות דם לפני כחצי שנה, MRI , ניקור מותני והכל בסדר! אין ממצאים! כלומר אפשר לשבת בשקט! אבל- לצערנו במהלך החצי שנה (כיום בגיל שנה ו- 8 חודשים) חום לסירוגין, היו בערך 7 פעמים תופעה של איבוד משקל והטבה... עשתה השבוע בדיקת דם ( לבקשת ההורים) SRP = 2.1 קראטנין = 0.25 לימפוציטים = נמוך שאלה- - האם יש קשר לאטקסיה...? האם יש קשר בין אי יציבות לבדיקות הדם? האם יש קשר לגדילת שיניים לממצאים בבדיקות הדם? האם עלינו לעשות בדיקות נוספות לאור הנתונים הנ"ל מהם? עלי לציין שבילדה עדיין לא בגן ולא נוטנ להידבק מילדים... ולמרות זה חום גבוה לסירוגין כמעט כל שבועיים! האם יכול להיות ששיניים גורמים לתופעות כאלה? תודה

שלום, השיניים יכולות לגרום לחום אך לא לתופעות האחרות. אני הייתי ממליץ על בדיקת נוירולוג מומחה לילדים.

25/12/2012 | 21:46 | מאת: אורלי

הי רינה, אשמח לייעץ ולכוון לך מנסיוני הרב. צרי קשר: 052-3560475

מנהל פורום חום אצל תינוקות