בעיות בליעה במחלת psp

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

12/08/2016 | 18:45 | מאת: לואי

שלום אימי אובחנה לפני כשנתיים במחלת psp . עקב אספירציה ובעיות של אסטמה היא מונשמת עם הזנה דרך הבטן פג שאלתי היא האם הבלון שמורכב בפיום קנה. הוא הגנה מפני אספירציה . האם אימי יכולה לאכול אוכל דייסתי או מוצק ,ולא יכנס לקנה הנשימה מכיון שהיא מאד רוצה ואוהבת לאכול , תודה מכל הלב

13/08/2016 | 13:13 | מאת:

בעקרון הבלון מגן על חדירת נוזלים לתוך קנה הנשימה. מצד שני הוא גם לוחץ על הושט, מה שמקשה על מעבר מזון מהלוע לושט ולקיבה. מה שיקבע את יכולת הבליעה הוא תיפקוד מנגנון הבליעה והיכולת לעבד מזון בפה ולהעביר אותו הלאה בנוכחות PSP. נדרשת בדיקת FEES במרפאת בליעה כדי לענות על השאלה הזו.