תחושת יובש חזק בתוך הגרון

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

12/08/2016 | 08:29 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58. ללא אלכוהול, לא מעשנת, לא לוקחת כדורים רזה, יש לי בקע בסרעפת מולד, סינוסיטיס כרוני (שהתברר שיש לי רק לפני שנה), ביצעתי בדיקת אלרגיה = אלרגיה לקרדית האבק. האף כל הסמן סתום לי, ויש לי ליחה. לפני קצת יותר מחודש ימים עקב תחושת יובש חזק בתוך הגרון, תחושה כאילו הרוק לא עובר לי בחלק נקודתי שם, וכן כאילו משהו תקוע באזור הגרוגרת, יש לי ליחה בתוך הגרון, פניתי לרופא א.א.ג. בקופת חולים כללית, שבדק גם את האוזניים, ובדק עם סיב אופטי וציין: בלרינקס אודם בריריות סופרגלוטיס גלוטיס, הוא אמר שזה כוויה, כתוצאה מ -GERD ונתן לי אומפרדקס פעמיים ביום. אני לוקחת את האומפרדקס כבר למעלה משלושה שבועות וללא כל שיפור. ההיפך הוא הנכון, מזה יומיים יש לי גם דקירות בתוך האוזן בצד ימין. (כשהייתי אצל הרופא לא היו לי דקירות באוזניים,מה גם שהוא בדק ואמר שהכל בסדר). מכיוון שלא חלף פניתי שוב לרופא א.א.ג. בקופת חולים ורופא אחר אמר אותו דבר, שזה כוויה, עקב GERD והפנה אותי לרופא גסטרו. פניתי לרופא בגסטרו שעוקב אחרי עם אנדוסקופיה אחת לשנה עקב פוליפ סיסלי באנטרום, ורק בחודש אפריל לא מזמן עשה לי בדיקה אינדוסקופית והכל היה תקין והוא אמר שאין לי GERD.(אומנם יש לי בקע בסרעפת אך ללא GERD), מה גם שאין לי בכלל צרבת או תחושה כלשהי בחזהאו בכלל המתאר GERD. הרופא בגסטרו (שאציין כי גם הוא יושב באותה קופת חולים כללית ) ציין: לחולה אין תמונה קלינית או אנדוסקופית (בגסטרוסקופיה) של GERD,טיפול באומפרדקס ללא הקלה. אמר שזה לא קשור לגסטרו וזה לא הכיוון, ואמר שסימפטום כגון יובש בתוך הגרון לא מתאים לGERD. אני די מודאגת אם כך ממה יכול להיות בלרינקס אודם בריריות ? תחושת יובש כה חזקה וליחה? איזו בדיקה עלי לבצע? איך ניתן לדעת כתוצאה ממה האודם הנ"ל? האם יכול להיות מצב מסוכן ? מה דעתך ? איזה בירור ולמי עלי לפנות ברפואה לאיזה תחום של א.א.ג.? האם כל רופא א.א.ג. מתאים? או שיש התמקצעות מסויימת לענין זה? תודה מראש על סבלנותך ותשובתך בברכה

13/08/2016 | 13:09 | מאת:

יובש בגרון יכול להיות קשור לנשימה מהפה במקום מהאף, יכול להיות קשור לנחרה והפסקות נשימה בלילה, יכול להיות קשור גם למתח וחרדה. הGERD לא רלוונטי. מומלץ להגיע לבדיקה אצל מומחה לתחום הגרון.

13/08/2016 | 15:58 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך, אני לא נושמת דרך הפה, כמעט באופן וודאי, אני נושמת דרך האף. התחושה היא במהלך כל היום,וזה התחיל אצלי לפני קצת מחודש, לפני כן לא היה לי דבר כזה. האם יכול להיות קשור לסינוסיטיס כרוני על רקע אלרגיה לקרדית האבק? מה לגבי האבחנה של א.א.ג בלרינקס האודם בריריות, או במילים שלו כוויה, ממה זה נובע? האם אתה מומחה בתחום הגרון? ואם כן איך ניתן להגיע אליך? אודה לתשובתך