בעיות בליעה+ משהו תקוע בגרון

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

05/09/2015 | 18:12 | מאת: נטלי

שלום שמי נטלי אני בת 26, בשנתיים האחרונות אני סובלת מחומציות יתר בקיבה ומאז סובלת מהרגשה של גוש בגרון\אוכל שנתקע בגרון וגם במהלך טיפול תרופתי בחומציות הכדור נתקע יותר מפעם אחת בגרון,לתחושות אלו לוו פעמים רבות בעיות בבליעה עד כדי מצב שפחדתי לאכול, סחרחורות וכאבי ראש, לילות ללא שינה מהרגשת חנק מהאוכל \ כדור שנתקע ודופק לא סדיר. פניתי לשני רופאי אאג ולרופא גסטרו בשני המקרים ניתנו לי כדורים לטיפול בחומציות (נקסיום) המליצו על שינוי תזונה לפעילות ספורטיבית קבועה. אכן עשיתי כהמלצות הרופאים, עברה מאז חצי שנה ויש הרגשת שיפור קלה אך הבעיה לא נפתרה והאוכל עדיין נתקע בגרון וזה פוגע באורח החיים שלי.אציין כי לא נשלחתי לשום בדיקה! ההבחנה נעשתה על סמך סימפטומים והחדרת מצלמה דרך האף לגרון בדיקה שיצאה תקינה. מה עליי לעשות? האם עליי לפנות לרופא גסטרו או לרופא אאג? מהן הבדיקות שעל הרופאים להפנותי אליהן? מהי אבחנתך? אציין כי אני מודעת לכך שבשל הזמן הרב שעבר מאז שהתחילה הבעיה ובשל חוסר הוודאות ממה נובעת הבעיה התווספה עם הזמן בעיית חרדה. תודה רבה מראש.

08/09/2015 | 12:58 | מאת:

ניתן לבצע את שתי הבדיקות הבאות להשלמת בירור: בדיקת גסטרוסקופיה אצל גסטרואנטרולוג בדיקת מנגנון בליעה FEES באחת ממרפאות הבליעה בבתי החולים את צודקת וזה ידוע שחרדה מחמירה מאוד את התחושות הקשורות להפרעות בליעה, לכן כדאי להשלים את הבירור ולדעת שהכל בסדר.

13/03/2016 | 16:29 | מאת: צ

נטלי שלום. אני סובל בדיוק מאותה הבעיה של תחושת משהו תקוע. ומצרבות. אשמח להיות בקשר במייל צ.