בעיות בליעה ועוד..

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

22/12/2014 | 14:25 | מאת: אורית

שלום רב, אני בת 27, בריאה בד"כ, עם בעיות של מעי רגיז בעבר. מזה כחודש וחצי אני סובלת מקשיי בליעה- תחושה שהאוכל נתקע בוושט ולאחר מכן תחושת מלאות בחזה שעוברת רק אחרי שעה בערך של הליכה וגיהוקים מרובים. כמו כן סובלת מירידה משמעותית במשקל- 8 קילו במהלך חודש וחצי בעקבות הקושי לאכול ותחושת המלאות. היו לי גם כמה התקפי צרבות קשים, תופעה שלא סבלתי ממנה בעבר בצורה משמעותית. עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ואולטרסאונד בטן עליונה- שתיהן יצאו תקינות. קראתי על הפרעה שנקראת אכלזיה ואני חוששת שהתופעות שלי תואמות. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה רבה.

15/01/2015 | 16:10 | מאת:

האם הגסטרואנטרולוג שעשה את הגסטרוסקופיה שמע את כל הסיפור שכתבת כאן? אם את אומרת שהבדיקה שלו תקינה אז לפחות נשללו בעיות חמורות. מצד שני לכדי לאבחן אכלזיה יש צורך בבדיקות נוספות כמו שיקוף ושט או מנומטריה של הושט, שאני לא יודע אם עשית או לא. ירידה במשקל, גיהוקים, מלאות, וצרבת - אלו תלונות המחשידות לבעיה הקשורה לושט-קיבה וצריך בירור גסטרואנטרולוגי מקיף.

19/01/2015 | 17:56 | מאת: אורית

ביצעתי לא מזמן גם בדיקת שיקוף ושט קיבה שיצאה תקינה. הרופאים טוענים שהסיכוי שבדיקת המנומטריה תעלה ממצאים בעוד שבדיקת הגסטרוסקופיה והשיקוף תקינות הוא קלוש, אולם אני עדיין סובלת מאותן תופעות, ומירידה נוספת במשקל.