בעיות בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

12/07/2014 | 20:14 | מאת: דני

כבר כעשרה ימים נוצרה לי בעייה מאוד מוזרה בבליעה , אני מרגיש שאני לועס תמזון אבל קשה לי להכניס אותו ללוע , מבחינה שרירית אני מרגיש שאני דרוש למאמצים בשביל לכווץ את שרירי הבליעה , נוצר מצב שהמזון או הרוק אפילו מגיע לחלק האחורי ואני מתקשה להפעיל את השריר כאילו משהו משותק שם קצת כאילו אין לי שליטה בחלק האחורי של החך , כמו כן יש לי קול של קליק מעצבן בכל בליעה כאילו משהו בסחוסים שם נוגע , אין לי מושג ממה זה יכול להיות , האם זה נירולוגי או אורטופדי או אולי פסיכולוגי ???????

12/07/2014 | 21:21 | מאת:

מכיוון שהעלית בעצמך את האפשרות הזו - אז קודם כל הסבר פסיכולוגי, אח"כ כל השאר. זו תלונה שכיחה במצבי מתח. אם הבעיה אינה חולפת מעצמה תוך כמה ימים נוספים, יש לגשת לבדיקת אא"ג.