טיפול בכיח, ושט בעייתית

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

02/07/2014 | 01:40 | מאת: אהוד

שלום, סבי עבר לפני מספר שנים טיפולי הקרנות. עקב ההקרנות נוצרו בצקות תמידיות בושט. בצקות אלו יצרו מעין כיס קטן שלעתים נתקע שם אוכל ועוד יותר גרוע- ליחה. הדבר פוגע באיכות החיים, כל פעם שנתקע אוכל או שיש מעט ליחה מתחיל רפלקס שיעול קשה. שאלתי היא: 1) האם הבעיה נפוצה ויש פתרון ידוע לבעיה זו, כיצד ניתן להקל עליו? (ניתוח לא בא בחשבון) 2) לפחות בעניין הליחה, מה ניתן לעשות. שמעתי שיש משאבות ליחה חשמליות (האם מומלץ?) אשמח לכל רעיון אפשרי. תודה

04/07/2014 | 18:06 | מאת:

כמה שאלות: 1. האם ההקרנות היו לושט באיזור החזה או הקרנות לצוואר בגלל גידול בלוע או בגרון או בושט העליון. 2. האם בוצעה הדמיה כמו שיקוף ושט שהוכיחה קיום של כיס כזה? מבחינת טיפול, נזקי קרינה הינם קשים ומתסכלים לטיפול... אבל ניתן להקל בדרכים שונות. אנסה לעזור בהתאם לתשובות לשאלותי.