תסמינים מדאיגים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

08/05/2014 | 01:44 | מאת: דניאל

שלום,אני בת 18 וכבר ארבעה שבועות שיש לי כאבים נוראיים בגרון (כאב בזמן בליעה) רופא א.א.ג שלי בחופשה אז הלכתי גם לטרם וגם לרופאת משפחה ובשניהם עברתי בדיקת אף אוזן גרון שגרתית שבסופה נאמר לי שאין לי כלום. הכאבים הולכים ומחמירים ולפי מחקר קטן באינטרנט גיליתי שיש לי את כל התסמינים לסרטן הגרון (קושי בבליעה,צרידות,כאב אוזניים,ריח רע מהפה וירידה במשקל) הייתכן? אני ממש מודאגת

22/05/2014 | 00:26 | מאת:

שלום דניאל. סרטן הגרון אופייני לגברים בין 65 בממוצע עם רקע של עישון כבד והוא מתבטא קודם כל בצרידות הולכת ומחמירה, לרוב ללא כאבים, ריח רע מהפה או ירידה במשקל. מה שתיארת לא מתאים לזה. בכל מקרה אני ממליץ חד משמעית לגשת לבדיקת רופא אא"ג מומחה ולעבור בדיקה אנדוסקופית מקיפה בסיב אופטי כדי לקבל אבחנה וטיפול נכונים.