בעיות בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

05/12/2013 | 02:33 | מאת: שלום

אני זקוק לעזרתכם. אני סובל מבעיות בליעה כבר חודשים רבים שנובעים על רקע חרדתי(פחד אדיר להיחנק ולמות מכך). כשאני רעב או לא חושב על זה הכל בסדר.יש לציין שאני בן אדם בריא, כל הבדיקות תקינות, עושה ספורט,לא מעשן ולא שותה אלכוהול. הבעיה שעכשיו מסיבה מסויימת אני לא מצליח לבלוע בכלל(עד עכשיו הבעיה הייתה שאני בולע ואז מרגיש שאני נחנק כי לא בלעתי טוב את האוכל ואני מפחד להיחנק).עכשיו(ממש היום התחיל לי), אני בא לבלוע ולא מצליח. נתקע לי האוכל בדיוק לפני הבליעה(עוד לפני שנכנס לגרון) ואני פשוט מנסה לבלוע ולא מצליח, ורק אחרי כמה שניות מצליח. אני ממש ממש מפחד מזה, מפחד שיהיה לי מצב שנקרא שיאוף מזון.מה לעשות? האם זה יכול לגרום למצב כזה? אגב, אני נער!

05/12/2013 | 20:37 | מאת:

שלום, יש שני דברים שעליך לעשות, לפי הסדר הבא. 1. לגשת לבדיקת רופא אא"ג שיבדוק את דרכי הנשימה והבליעה העליונות שלך, כדי לוודא שהכל בסדר (אני מאמין שהכל בסדר אבל צריך לוודא). אם הכל בסדר בבדיקת אא"ג, עבור לסעיף הבא: 2. לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג/פסיכיאטר המומחה בטיפול בהפרעות חרדה. יש סוגים שונים של חרדות - ממקומות ציבוריים/מקומות סגורים/חרקים וכו', אצלך החרדה היא מהיחנקות. אתה צריך לפתור את הבעיה הנפשית הזו עם איש מקצוע מתאים.

06/12/2013 | 01:22 | מאת: שלום

נוגדי חרדה... הבעיה שהחרדות נשארות. אגב, אפשר להיחנק במצבים כאלה? יש אפשרות למות מבעיות בליעה(כשהאוכל נתקע בדיוק לפני שבולעים כי לא מצליחים לבלוע - אתה יודע, מעבירים את האוכל אחורה לבליעה ולא מצליחים...)?