מה לעשות?

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

14/10/2013 | 22:39 | מאת: טדי

לפני 3 חודשים עברתי גסטרוסקופיה של גיל 50 סקר. שום ממצאים. מיד אחר כך החלו סעיות בליעה. האוכל נתקע בגרון ולא יורד מצריך מאמץ או שתיה. מעולם לא היה לפני. כבר 4שבועות כאבים בבלוטות צוואר ימין ואחת מאוד כואבת מתחת ללסת בפניםבסוף קרוב לצוואר נפןחה. נציין שהיתה לי שפעת ללא חום ללא אנאיביוטיק ה לפני שבועיים. הגרון כאב. לא יחסתי לזה חשיבות אבל הצרוף של בעיות בליעה ועכשיו בלוטות צוואר הדליקו נורה אדומה. אציין שיש לי קישריות קטנות בשני צידי בלוטת תריס לא סרטניות נבקו ב fna .מה צריך לבדוק? זה לא הטריד אותי אבל פתאום נכנסתי ללחץ. הייתי מבקש עצה במה להתנקד בברור לעניין גילוי סרטן ושלילתו . תודה

17/10/2013 | 17:23 | מאת:

לא נראה שיש קשר בין הגסטרוסקופיה לקשיי הבליעה. כאבים בצוואר, נפיחות וכו' - יכול להיות זיהום שגרם לנפיחות בבלוטות לימפה, מהשיניים למשל או מבלוטות הרוק. אין קשר לממצאים בבלוטת התריס. ממליץ על בדיקה יסודית כולל סיב אופטי אצל רופא אא"ג.