בעיות בליעה עד כדי חנק

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

02/07/2013 | 12:08 | מאת: קרן

שלום, לאמי ,בת 59 מעשנת כבר 40 שנה. קופסה וחצי ליום, קיימת בעיה כבר למעלה מ15 שנה של חנק. תופעה זו קורית גם בעת אכילה וגם בעת שתיית נוזלים. חנק עד כדי איבוד אוויר לכמה דקות (שנראות כמו נצח). ההתמודדות איתה כרגע זה תפיחות חזקות בגב ואימי תופחת בחזה. ולאט לאט חוזרת הנשימה. זה קורה בכל שעות היום. תופעה מפחידה שכן במידה ולא נמצא על ידה משהו היא עלולה למות. כמובן שהפתרון הוא זמני וכרגע עובד אבל יכול להיות שבפעמים הבאות לא יתמזל המזל. היינו רוצים לרדת לשורש הבעיה. תודה

02/07/2013 | 23:21 | מאת:

ממליץ על בדיקה אנדוסקופית בהקדם. לא ציינת אם היא צרודה או לא אבל יתכן ויש בצקת במיתרי הקול הנגרמת מעישון כבד אשר משחקת כאן תפקיד, או ממצא אחר. יתכן גם שיש מרכיב של חרדה ומתח הגורם לתופעות שתיארת. אם היא נחנקת כל יום במשך 15 שנה יתכן שזה לא משהו מסוכן באופן מיידי, אבל כאמור מומלץ להיבדק בהקדם.

03/07/2013 | 08:43 | מאת: קרן

שלום ד"ר להב. קודם כל תודה על התייחסותך. כמה הבהרות/ תיקונים: אימי לא צרודה והחנק לא כל יום אלא פעם בחודש בערך במשך 15 שנה (כנראה שלא התנסחתי נכון) היא עברה סדרה של בדיקות שיצאו תקינות. בדיקה שבה הוחדרה צינורית דרך האף לגרון(יתכן שזו הבדיקה שאתה מדבר עליה אנדוסקופית), CT צוואר שיצא תקין וצילום וושט שיצא תקין. אנא עזרתך/ המלצתך להמשך טיפול בבעיה. תודה מראש קרן