גוש בגרון שאיננו מרפה מזה כשנה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

02/06/2013 | 22:00 | מאת: אובד עצות

שלום רב ד"ר, אני בן 28, מזה כשנה סובל מתחושת עצם זר בגרון, שאיננו מרפה. קיים קושי בבליעת רוק ולאחרונה גם מוצקים. התחושה מתחזקת בתנוחות מסוימות, למשל בנסיעות באוטובוס. לאחר שינה ולאחר דקות של אי-בליעת רוק יש מעין הקלה מסוימת למס' דקות. נעשו בדיקות CT צוואר, גסטרוסקופיה, בליעת בריום, CT בטן, MRI מוח - הכל ללא ממצאים חריגים. בדיקת אולטראסאונד של בלוטת התריס העלתה ממצא של ציסטה קטנה עד 0.9. ניסיתי מס' אפשרויות של תרופות - פפברין, ספסמלגין, אפילו ציפרלקס, ללא הקלה. אינני מאמין כי יש קשר למתח וחרדה. לציין כי הגוש הופיע לאחר טיפול משולש נגד חיידק ההליקובקטר פילורי. מתבחין נשיפה עדכני עולה כי החיידק הושמד. האם יש לך בבקשה הצעות או רעיונות לטיפול? אני סובל מאוד מהתופעה, כולל פגיעה משמעותית באורח החיים. תודה רבה מראש!

17/06/2013 | 21:33 | מאת:

נשמע שעברת כל בדיקה אפשרית ואכן אין סיבה מכאנית או נוירולוגית המסבירה את התופעה. אני רק יכול להציע לך להגיע לבדיקה נוספת עם הבדיקות ולבצע הערכת מצב חוזרת.