בעיות בבליעה - האם עקב הפרעות נפשיות?

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

10/01/2011 | 14:48 | מאת: מוטי

שלום לכולם, הנני בן 27 ויש לי בעיות בבליעה שהחריפו בשנה האחרונה. כאשר אני לועס דבר מה, אני טוחן אותו לצורה דקה ורק לאחר מכן מסוגל לבלוע אותו, וגם אז בכמות קטנה. בנוסף, ואולי אף חמור מכך, במשך כל זמן הלעיסה אני חושש להיחנק. למעשה, אני מפחד להיחנק בזמן שאני בולע ועל כן בהרבה מקרים אני מעדיף שלא לאכול כמות גדולה, או לאכול חצי מהכמות שמוגשת לי. הדבר מחמיר בתקופות מסויימות, במיוחד לאחר הרגשת "כמעט חנק" דבר שלמעשה גורם להחמרת התופעה שבועיים-שלושה לאחר המקרה. בנוסף, אינני יודע אם יש או אין קשר, אבל לדעתי יש לי OCD. לא אובחנתי מעולם אצל פסיכולוג אבל אבחנתי את עצמי. אני יודע שזה עשוי להישמע הזוי, אבל בעקבות פעולות בלתי רצוניות שאני עושה בדקתי באינטרנט מה התופעה ואחד לאחד, בוודאות, אלה תופעות של OCD. אינני יודע אם חומרתו, אך אני די בטוח באבחון. אני מניח כי ההפרעות בבליעה הן נפשיות (אם כי זה לא בטוח). רציתי לדעת מה הטיפול במידה והדבר נפשי? אציין כי בעבר, כשהייתי קטן יותר, היו לי את ההפרעות הנל, אך לדעתי הן היו במינון נמוך יותר. כדי להשלים את התמונה, יש לי פחד מחנק - בין אם זה קורה לי ובין אם זה קורה לאנשים שנמצאים לידי. אני סבור שהעניין נובע מטרואמה שהתרחשה לי בילדות כאשר אח שלי נחנק כשהיה לידי, הזמנו מד"א וקל לתאר את הבהלה שהייתה בבית. באותו רגע ברחתי מהבית ואני די בטוח שמפה והלאה התחילה הבעיה. הייתי בערך בן 8-9. אני מודה לך.

11/01/2011 | 21:41 | מאת:

שלום מוטי. אני חושב שהאינטואיציות שלך נכונות והבעיה במרכזה נפשית. אני ממליץ לגשת לפסיכולוג/פסיכיאטר ולרדת לשורש העניין. בהצלחה!

11/01/2011 | 22:12 | מאת:

בשלב ראשון ממליץ גם על בדיקת אא"ג כללית לוודא שהכל תקין, ואח"כ להתקדם כפי שהמלצתי בתגובה הקודמת.