אספירציה אצל קשיש

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

07/03/2013 | 17:32 | מאת: תמר

האם ניתן לעזור לאבי שהוא בן 86 צלול אולם אם פג וקנולה לחזור לאכול? הוא מאד רוצה. היה מאושפז זמן רב בשערי צדק ומשתחרר הביתה. אל מי לפנות? הוא גר בירושלים. תודה

12/03/2013 | 21:06 | מאת:

יש לפנות לאחד מבתי החולים, במקרה שלכם בירושלים, בהם יש מרפאת בליעה (בד"כ במסגרת מח' אא"ג) ולעבור הערכת תיפקוד מנגנון בליעה על ידי צילום אנדוסקופי וכן שיקוף דרכי בליעה. לפי תיפקוד מנגנון הבליעה ניתן יהיה לומר האם יש אפשרות לעבור לתזונה דרך הפה במקום או במקביל ל PEG

18/02/2014 | 00:38 | מאת: ענת

מה זה אספרציה בפרקינסון

13/06/2017 | 20:16 | מאת: עינת

לאבא שלי יש את אותו מקרה. האם הוא הצליח לאכול בסוף?

16/11/2017 | 10:59 | מאת: ריקי

אימי נפטרה ליפני שבןעיים. לקחנו אותה לעירוי מאחר ןהיה לה בחילות לאחר חוקן שנעשה לה.יש לציין שהיא בת 86 ללא שום מחלה. נשארה למעקב מאחר ולא היה לה תאבון ולא אכלה יו מיים כלום כמה שאמרתי להם אמרו לא יקרה לה כלום. השאלה האם הם היו צריכים לבדוק את עניין הבליעה וחוסר התאבון של אימי? שלבסוף סיבת המוןת אספילציה?