בעיות בבליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

12/01/2013 | 20:09 | מאת: רחל

שלום ותודה על תשובה מהירה.מזה כמה שנים היו לי בעיות בבליעה הייתי נחנקת כזה ואחכ עובר. עשיתי צילום קיבה גסטרו וכן בדיקת מיתרי הקול . והיה תקין כעת כבר שבועיים אינני מסוגלת לבלוע. אני אוכלת מרקים ואוכל טחון. יש לי כאילו בעיה של רפלקס אינני מבינה מה הבעיה אני לועסת אך האוכל לא רוצה להכנס לגרון. אבקש לשאול איזה רופא מומחה מטפל? בעלי אומר שזה מהראש [עצבים] יכול להיות? איזה בדיקות ניתן לעשות ומהי המחלה הזו? האם סיטי יראה אם יש בעיה ? אנא מבקשת תשובה מהירה לא ירדתי במשקל אני בת 59 פעילה ספורטיבית רוקדת הכל תקין מלבד זה מה קרה לי? תודה

13/01/2013 | 21:04 | מאת:

במקרים רבים מסוג זה לא מוצאים שום דבר חריג בבירור, ולכן צריך לחשוב האם קיימת בעיה של מתח/חרדה. במקביל, צריך לשלול בעיות מכאניות בדרכי הבליעה/נשימה. הבדיקות המומלצות הן בדיקה בסיב אופטי, בליעת באריום, בדיקת מנגנון בליעה FEES. הבדיקות שתיארתי מבוצעות על ידי רופא אא"ג במרפאות בליעה.