בעיות בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

20/12/2010 | 23:25 | מאת: חני

שמי חני ואני בת 41 בריאה בד"כ וללא מחלות רקע מזה שנים קיימות אצלי הפרעות בבליעה,אך זה קורה לי בתקופות מסויימות(לא מצאתי מכנה משותף לתקופות)וזה מתבטא בכך שכאשר אני כבר מצליחה לבלוע אז אני נחנקת או שהמזון לא עובר ליכמו שצריך ואני חייבת תמיד מיים לידי. לפני 15 שנים בערך הייתי אצל רופא משפחה שהעיר את תשומת ליבי לכך שאין לי ענבל בלוע (כניראה שכרתו לי אותו יחד עם ניתוח לכריתת שקדים שעברתי בגיל 6?), אותו רופא ציין שישנה אפשרות שזה מה שגורם לי להפרעות הבליעה, האם אכן זה ייתכן ואם לא מה זה יכול להיות ולמי צריך לפנות? תודה רבה על תשובתך

22/12/2010 | 17:50 | מאת:

שלום חני. הפרעות בליעה יכולות להיות קשורות לניתוח שקדים אם נגרמה הצטלקות לא שגרתית בלוע או שבאמת כרתו גם את הענבל. לפעמים יש צמיחה של שקדי לשון במקום שקדי הלוע שנכרתו, ואם הם גדולים באופן משמעותי זה יכול לגרום למחנק וקשיי בליעה. מצד שני עברו הרבה שנים מאז הניתוח ויתכן שמדובר בבעיה אחרת. אני ממליץ לך להיבדק אצל רופא אא"ג כולל בדיקה אנדוסקופית בסיב אופטי ובמידת הצורך המשך בדיקות לגבי מנגנון הבליעה.