בעיה בלתי מאובחנת

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

04/11/2012 | 19:02 | מאת: ורד

שלום רב הנני בת 38 בריאה בד"כ. לפני כחצי שנה אבדתי לאחר גרד בגרון את הקול. כעבור שבועיים, כשנעלמה הצרידות הופיעה תחושה של גוש בגרון אשר לא נעלמה עד היום. לפני כחודש הייתי שוב צרודה למשך זמן של מעל שבוע. בדיקות שביצעתי: א.א.ג - פעמיים כולל החדרת צינור דרך האף (איני זוכרת את שם הבדיקה) US בלוטת התריס ובלוטות לימפה בצוואר, בדיקות דם הכוללות תפקודי בלוטת התריס, בדיקת רנטגן ושט קיבה ותרסריון - כל הבדיקות תקינות (+ ביקור אצל קלינאית תקשורת) לא מצאתי חוקיות להופעת תחושת הגוש.ניתן לשמוע בקול שאני עדיין מעט צרודה. אציין כי הנני ספורטאית, מתאמנת מספר שעות ביום. אין הפרעת נשימה. לא מתקשה לבלוע. מה לעשות? אודה על תשובתך.

04/11/2012 | 21:25 | מאת:

כנראה עברת מחלה ויראלית של הגרון שגרמה לאובדן זמני של הקול. יתכן ואח"כ נשאר חיספוס במיתרים שגורם לצרידות מדי פעם ולתחושת הגוש בגרון. ממליץ לך לעבור בדיקת סטרובוסקופיה קשיחה של מיתרי הקול, על מנת להגיע לאבחון מדויק של מצב מיתרי הקול שלך