בעיות בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

23/10/2012 | 21:36 | מאת: לודמילה

שלום רב, אמא שלי אישה מבוגרת בת 80. בזמן האחרון חוותה מספר אירועים מוחיים קטנים איבדה את יכולת הדיבור הברור ואינה יכולה לבלוע. פיה תמיד פתוח משום שאינה מצליחה להכניס את הלשון פנימה. בנוסף נוזל ריר מהפה באופן קבוע. בעקבות קושי הבליעה ירדה 20 קילו בחצי שנה האחרונה. מקווה לתשובה במהרה, תודה רבה.

25/10/2012 | 21:37 | מאת:

זה נשמע כמו מצב לא פשוט של אבדן השליטה בשרירי הפה והלוע, ויחד איתם פגיעה ביכולות הדיבור והבליעה. עצם הריור מעיד על כך שאפילו את הרוק אינה יכולה לבלוע. בגילה המבוגר הסבירות שתתאושש מכך היא לצערי נמוכה. זה שהיא ירדה 20 ק"ג זה אור אדום המחייב טיפול. אין הצדקה שהיא תסבול מתת תזונה בגלל שאינה יכולה לבלוע, ולכן צריך לתת לה פתרון אלטרנטיבי. אם טרם בוצע, ההמלצה היא לשקול הזנה דרך גסטרוסטום. מדובר בצינור דק המוחדר דרך העור ישירות לקיבה, בדופן הבטן, ומאפשר הזנה ישירה לקיבה תוך עקיפת מערכת הבליעה העליונה. זה יחזק אותה וישפר את מצבה הכללי, ובמקביל היא תוכל להמשיך ולנסות לאכול דרך הפה, במידה ותהיה מסוגלת. ממליץ לקחת אותה להתייעצות במרפאת המשפחה ו/או מרפאת גסטרו.