קשירות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

06/06/2012 | 18:11 | מאת: רעות

דר שלום רב הנני בת 37 בריאה לפני חודש וחצי תופעה של אי נוחות בגרון כמו הרגשת מחנק עם קושי בבליעה כלומר הבליעה לפעמים נסתמת לי ואין לי אוויר לכמה דקות נשלחתי לעשות סונר צווארי עי אף אוזן גרון הכל תקין למעט שיש קשרית בגודל 1*0.8 בצד שמאל ובימין 0.6 האם זה מה שגורם למחנק שלי בגרון ולהרגשת אי נוחות בהתחלה אף אוזן גרון אמר לי שזה לא ויש רק צורך במעקב של 3 חודשים לעשות שוב אולטרסונד בדיקות דם בלוטת התריס תקינות בדיקות דם רגילות תקינות סיב אופטי של אף אוזן גרון פעמים תקין למעט אולי חדש לריפלוקס אני מואד מודאגת האם הקשריות יכולות לגרום לזה והאם אני צריכה לשקול לעשות FNA גם מזה אני פוחדת ממש אודה לתגובה

09/06/2012 | 20:50 | מאת:

הקשריות בבלוטת התריס הינן ממצא אקראי שאינו קשור לאף אחת מהתלונות שציינת. מקובל לבצע בדיקות חוזרות של אולטרא סאונד כעבור כמה חודשים לראות אם השתנה משהו. כמעט לכולנו יש קשריות קטנטנות כמו שלך בבלוטת התריס וברוב המקרים זה חסר משמעות, ממליץ לעקוב בלבד ולנהוג בעתיד לפי ממצאי האולטרא סאונד.