קשיים בבליעה.

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

13/05/2012 | 17:37 | מאת: מוטי

שלום, אימי חולת אלצהיימר כ10 שנים, היא מטופלת בdepalept crono/ כחודשיים יש לה בעיות באכילה, אינה אוכלת אוכל מוצק, אוכלת אנשור + מוצרים נוזלים, כאשר מכניסים לה את האוכל לפה האוכל נשאר בפיה יותר מ10 דקות עד אשר היא בולעת, לשאלתי האם זה חלק מהמחלה או שבעיה נוספת שאינה קשורה למחלה. לתשובתך אודה.

16/05/2012 | 13:26 | מאת:

אלצהיימר זו מחלה מתקדמת ולמרבה הצער מה שאתה מתאר יכול להתאים להחמרה הדרגתית של המחלה. אפשר להתייעץ עם נוירולוג כדי לשלול סיבות נוספות. יש לעקוב אחר המשקל והמצב התזונתי הכללי, יתכן ויהיה מקום לתמיכה תזונתית על ידי צינורית ישירות לקיבה (PEG) בהמשך הדרך.