בעיות אכילה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

10/11/2011 | 23:08 | מאת: א.ר

שלום רב, סבתא שלי בת 91. ברקע אלצהיימר. כבר יומיים שהיא לא אוכלת ולא שותה. כאשר נותנים לה מים היא מחזיקה אותם בפה ולא בולעת. כך זה נמשך עד שבסוף היא יורקת את המים. כשאומרים לה לבלוע זה גם לא עוזר. כל דבר אחר שהיא מכניסה לפה לא טעים לה או מתוק מידי. 1) מה ניתן לעשות כי המצב יכול להידרדר להתייבשות וגם ככה היא בתת תזונה. 2) קראתי על האופציה של PEG והזנה דרך צינורית מדופן הבטן. האם זה מתאים לגילה? תודה רבה.

12/11/2011 | 18:34 | מאת:

גיל מבוגר + אלצהיימר מביא גם להחמרה הדרגתית ביכולת הבליעה. אם כלום לא נכנס צריך לפנות באופן דחוף למוקד רפואי או חדר מיון למתן נוזלים ומלחים דרך הוריד, ובהמשך הזנה דרך צינורית. בשלב ראשון הצינורית מועברת דרך האף, בהמשך היא מועברת דרך חור קטן בדופן הבטן ישירות לקיבה, זהו ה PEG שניתן לביצוע בכל גיל. יתכן ואין מנוס מאפשרות זו.