רעשי "קליקים" בזמן הבליעה וקשיי בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

23/10/2011 | 14:34 | מאת: מודאג

שלום רב דוקטור, לפני כחצי שנה התחילו אצלי קשיי בליעה, ולעיתים הרגשת מחנק. בנוסף בכל פעם שאני בולע (אפילו רוק)- למעשה כל דבר, אני שומע מעין צליל "קליק" מוזר, שלא היה בעבר, וכאילו הרגשה שמשהו במנגנון הבליעה לא עובד כמו שצריך. אני אציין שבמשך שנים, מידי פעם היה "נתפס" לי איזשהוא שריר או עצם בגרון שהייתי עושה תנוחה כלשהיא עם הצוואר, ועל מנת לשחרר את זה פשוט הייתי מעסה את הגרון קצת עם האצבעות וזה היה משתחרר (עם צליל קנאק חזק)... אבל עכשיו אני מרגיש כאילו זה לא משתחרר לי וכל הזמן משהו תפוס לי שם, או שזז או שלא עובד כשורה. הייתי אצל אא"ג עשיתי את הבדיקה של האנדוסקופ הזה, ועשיתי אולטרהסאונד גרון. ולא מצאו כלום. הרופא חושב שזה מלחץ נפשי. אני באמת נלחץ שזה קורה לי כי לפעמים אני באמת מרגיש שאני נחנק, אבל ההרגשה שלי היא פיזית לחלוטין ומוזרה. בנוסף, האם יכולה להיות התופעה הזאת קשורה לריפלוקס? אני לא מצליח לקבל תשובות ואני ממש מודאג, תודה מראש.

29/10/2011 | 12:43 | מאת:

להשלמת הבירור אפשר לעשות וידאו-פלואורו-סקופיה של מנגנון בליעה עליון באחד מבתי החולים בהם השרות הזה ניתן, וכן בדיקת FEES אנדוסקופית במרפאת בליעה. ברור שיש מרכיב נפשי, השאלה אם החרדה היא הסיבה לבעיה או התוצאה מהבעיה... אם הבדיקות שהצעתי חוזרות תקינות, ממליץ להתמקד בטיפול בלחץ הנפשי.