שאלה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

17/10/2011 | 15:40 | מאת: אמא

בתי בת 20 +כבר כמה חודשים סובלת מקשיי בליעה היא טוענת שלפעמים המזון מתחלק לה מבלי שהיא מספיקה ללעוס עשו לה את כל הבדיקות האפשריות והחליטו שזה נובע מחרד ה היא התחילה ציפרלקס 4 חודשים ואני רואה שהמצב לא משתנה .לוקח לה לאכול הרבה הרבה זמן למשל שתי פרוסות לחם במשך שעה וכשאני מסתכלת עליה אני רואה שהיא אוכלת באופן מוזר כולה מרוכזת באוכל ויש לה מבט של פחד כזה בעיניים כמו שהיא פוחדת לאכול לאן אני יכולה עוד לפנות ??

29/10/2011 | 12:51 | מאת:

להשלמת בירור הפרעות בליעה ממליץ על שתי בדיקות: וידאו-פלאורוסקופיה של דרכי בליעה עליונות ובדיקה אנדוסקופית FEES להערכת מנגנון בליעה. שתי בדיקות אלו יאפשרו איתור של בעיה מכאנית במידה וקיימת. במידה והבדיקות הנ"ל יהיו תקינות, הכיוון צריך להיות בירור הפרעת אכילה ולא הפרעת בליעה, ולהתמקד במרכיב הנפשי ולפנות לגורמים המתאימים המומחים בבעיות אלו. בהצלחה!

31/10/2011 | 20:17 | מאת: אמא

תודה על התשובה היא עשתה את הבדיקה של הוידאו פלורוסקופיה ויצא תקין אבל גילו רפלוקס ץ ומהי הבדיקה להערכת מנגנון בליעה fees ?.? והאם היא צריכה להפסיק את הציפרלקס כי אנירואה שזה גרם לה לשינוי בהתנהגות . היא היתה בתל השומר בהפרעות אכילה בשיחות אך כלום לא עזר. אבקש שתתיחס בפרוט לדבריי תודה מראש