בעיית בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

20/08/2011 | 21:01 | מאת: יוליה

שלום רב, אני בת 23 ומזה כמה שנים סובלת לעיתים מבעיית בליעה. לפעמים במצע האוכל אני מרגישה פתאום לכמה שניות שאני לא מסוגלת לבלוע-כאילו לא יכולה לעשות את תנועת הבליעה. לאחר כשניה- 2 זה עובר ואני מצליחה לבלוע.כמו כן אני גם מרגישה שאני כאילו צריכה להתאמץ כדי לבלוע,כאילו שהבליעה הופכת להיות לא אוטומטית ואני שמה לב יותר לתהליך. התופעה יכולה להימשך כמה ימים ואז זה נעלם לבד לכמה חודשים וחוזר חלילה.התופעה לא גורמת לי לשיעול או להשתנקות ולא מופריעה לי לאכול באופן כללי. התופעה מלחיצה אותי מאד. כשזה מופיע אני גם מרגישה שאני כל הזמן צריכה לבלוע ויש לי כמות גדולה של רוק, כמו כן הרבה פעמים זה מלווה בסוג של צרבת. ברקע יש לי נזלת כרונית וכתוצאה מזה הרבה לחה בגרון, כמו כן אני סובלת ממעי רגיש. הייתי בבדיקה אצל אף אוזן גרון (ביום שהתופעה לא הייתה ) הוא בדק לי את הגרון עם סיב אופטי והבדיקה יצאה תקינה. הוא אמר שאולי זה נובע ממתח. השאלה היא האם באמת זה יכול לנבוע ממתח? מה עלי לעשות כדי למנוע את זה? האם יש לי ממה לחשוש? בתודה מראש, יוליה

21/08/2011 | 11:24 | מאת: מישהו_שיודע

אני גם ניסיתי אחרי משהו דומה. לא כזה מאמין גדול ברפואה אלטרנטיבית אבל בת זוגתי חזק בעניינים האלה והביאה לי משהו טבעי שממש עוזר לי. ברור שצריך לבדוק את זה אבל זה מאוד יקל. מה גם שמתח מאוד יכול להיות סיבה. אם את חושבת שיש סיבות שעשויות לגרום לך להיות במצב כזה.. נסי להשתחרר באמת, יוגה, מדיטיציות נסיעה לסיני. כל מה שישרה עלייך רוגע... לדעתי לפחות :)

02/09/2011 | 15:10 | מאת:

לאור זאת שבדיקתך תקינה, וגם לאור זה שיש לך מעי רגיז, מרכיב של מתח בהחלט בא בחשבון.

23/06/2013 | 12:59 | מאת: ליוליה

שלום יוליה קראתי את פנייתך והזדהיתי לחלוטין אני עוברת את זה כבר שנה, וממש מיואשת. בדיוק מה שתיארת כולל רקע של ליחה ונזלת היו לי סינוסיטיס ודלקות אוזניים. האם תוכלי לכתוב לי מה עשית? איך התגברת על זה ואם? תודה מראש!

28/07/2013 | 00:06 | מאת: יוליה

היי, לצעיר אני עדיין סובלת מזה מדי פעם ועוד לא מצאתי פתרון. זה פשוט בא והולך לבד. אני פניתי להומאופטית ומקווה שאולי שם ימצא פתרון. בנתיים זה תוקף אותי מדי פעם ונעלם לבד לאחר כמה זמן. נראה לי שהכי חשוב בנתיים זה לנסות לא לפחד מזה עד כמה שזה אפשרי (וזה בכלל לא פשוט). את גם לא מצליחה למצוא פתרון לזה?