בעיות בליעה עקב טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

17/08/2011 | 21:19 | מאת: גיורא

שלום רב, הותקנו לי שתלים ועקב פגיעה בעצב הופסק הטיפול . מסיבות שונות לא ניתן להשלים את הטיפול . בינתיים עברו שנים ואני עדיין בלי שיניים. בגלל מחסור השיניים כמעט בכל הלסת התחתונה התעוררו בעיות באכילה. העובדה שהמזון לא נלעס ולא מעובד כהלכה יצרה קושי בבליעה, תופעות חנק, שרירי צוואר שמתקשים ויוצרים תחושה של לוע פקוק שלא מאפשר להעביר את האוכל . לפעמים עובר לי אוכל לקנה הנשימה שבנס תמיד נגמר בשלום. בשל האמור קיבלתי לעשות מס' בדיקות : בדיקת גסטרו בה מצאו בקע סרעפתי 2 ס"מ ובקע תבורי קטן. בדיקה באמצעות צינורית שמעבירים דרך האף הנקראת אם אינני טועה PH MONITORING ללא הצלחה כי בכל פעם הקאתי מזה. צילום צווארי בה מצאו הרחבה בחוליות. U.S תירואיד עם ממצא בגודל של 0.8 ס"מ. בינתיים חטפתי גם DIVERTICULOSIS ונאמר כי זה בהחלט יכול להיות מבעיות לעיסה ועיבוד מזון בצורה לקויה ...ושאין מה לעשות. בצילום חזה מצאו ממצא קטן מעל דופן הלב כל האמור לא היה קיים בבדיקות דומות שעברתי לפני השתלים. לאור האמור שאלתי הינה : - מה יכול להיות שקרה? - מה עושים? _ מה זה סיב אופטי שעליו קראתי בפורום? - האם לא ניתן לבצע את הבדיקה עם הצינורית דרך האף בעזרת טישטוש מקומי ע"מ לדעת שאין לי דבר בגרון? האם בדיקת הגסטרו של הושט שווא לאותה בדיקה עם הצינורית דרך האף. בברכה - גיורא

18/08/2011 | 01:05 | מאת:

שלום גיורא הרבה מאוד פרטים והקשר ביניהם רופף. לא ברור מה קשור טיפול בשתלים לכל שאר הממצאים שתיארת. בדיקה בסיב אופטי היא חלק מבדיקה שגרתית אצל אא"ג להערכת איזור הלוע והגרון ואתה יכול לעשות זאת כחלק מההערכה של מצבך

18/08/2011 | 22:19 | מאת: גיורא

ראשית תודה. סברתי שבשל חוסר שיניים ובליעה של אוכל שהוא לא ממש לעוס כי אין שיניים נוצרו כל התופעות שהוזכרו. מי שלא איזו בדיקה מתבקשת לאור האמור? האם בבדיקה עם סיב אופטי יש בה כדי לקבל תמונת מצב. בברכה גיורא