בעיות בליעה לקשיש חולה דמנציה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

24/10/2017 | 11:35 | מאת: אורית

שלום רב, אבא שלי חולה סיעודי עם אלצהיימר ודמנציות, וחלה בדלקת ריאות מכיון שלא בולע טוב. הוא למעלה מגיל 80. איך ניתן לטפל במצב כזה?האם קלינאית תקשורת יכולה לעזור? תודה לתשובתכם

30/10/2017 | 18:36 | מאת:

ממליץ לפנות למרפאת בליעה במטרה להעריך את יכולת מנגנון הבליעה. במרפאות אלו מבוצעות בדיקת fees (בליעת מרקמים שונים של מזון תוך צילום אנדוסקופי של בית הבליעה) ובמידת הצורך גם שיקוף מנגנון בליעה. בהתאם ליכולת הבליעה מתקבלת החלטה לגבי תכנית טיפול. אם כבר יש דלקות ריאה בגלל קשיים בבליעה כדאי לפנות בהקדם למרפאה מסוג זה, הקיימת בחלק מבתי החולים הציבוריים.