בעיות בליעת אוכל קשה או יבש

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

13/03/2017 | 17:08 | מאת: גיא

בחור בן 36, סובל מקשיי בליעת מוצקים. בבדיקת גסטרוסקופיה אצל גסטרולוג נמצא בקע סרעפתי, ודלקת קלה בושט וכן גסטריטיס כרוני. מקבל כמה חודשים נקסיום 20 מ"ג. בזמן האחרון כשאני אוכל דברים קשים, לפעמים מרגיש לאחר זמן קצר, כאילו שהגרון "נסתם". לפעמים כנראה בגלל חרדה שהתפתחה, מרגיש לפני הבליעה, כאילו "מעצור" או "שיתוק" , ואז בולע את האוכל כמעט בלי רוק וכמעט נחנק. רק אם אני לועס את האוכל הקשה 25-30 פעם עד שהוא דק דק , אני יכול לבלוע אותו ללא חשש. ירדתי במשקל, ואינני אוכל במסעדות עם אנשים, וירדה לי שמחת-החיים. האם הבעיה קשורה לאף-אוזן-גרון ? גסטרו ? פסיכולוגי ? למי פונים, והאם יש בדיקות בליעה לא חודרניות ? (היה לי קשה מאד עם בדיקת הגסטרוסקופיה). בתודה גיא.

16/03/2017 | 19:23 | מאת:

יתכן מאוד שיש מרכיב נפשי שכדאי לבדוק אצל פסיכולוג. כמו כן ממליץ לבוא למרפאת בליעה באחת מבתי החולים, ולעבור בדיקה שנקראת fees שזה צילום בית הבליעה באנדוסקופ שמועבר מהאף, בזמן בליעה. אלטרנטיבה לא פולשנית היא לבצע שיקוף רנטגן בזמן בליעה כדי לראות שהמזון עובר לושט ללא הפרעה. בהתאם לממצאים באחת מבדיקות אלו יוחלט האם יש מקום להמשך בירור או שלא.