צרידות

דיון מתוך פורום  צרידות

12/12/2010 | 17:23 | מאת: דינה

לד''ר,שלום רב! אני בת 48,עובדת כמורה 23 שנים.בספטמבר של השנה הנוכחית נעלם לי הקול.עברתי אנדוסקופיה שלדברי הרופא הייתה תקינה.קיבלתי אנטיביוטיקה לדלקת גרון והקול חזר אליי אחרי מס' הימים. אך אחרי מס' השבועות הרגשתי צרידות שנעלמת אחרי מס' הימים בהם אני לא מלמדת וחוזרת אחרי יומיים -שלושה בהם אני נאלצת לדבר ברצף של 6-7 שעות.האם יש צורך לעבור עוד פעם אנדוסקופיה?האם קיים טיפול לבעיה הזאת?בימים שאני מרגישה צרודה,אני ממש מרגישה נפחות בגרון. אשמח לקבל את תשובתך. בברכה, דינה

12/12/2010 | 23:31 | מאת:

שלום דינה. בתור מורה, הדבר הסביר ביותר אחרי 23 שנים במקצוע הוא שיש לך יבלות, או מצב של קדם-יבלות שהוא נפיחות/בצקת קלה בחלק המרכזי של שני המיתרים. בדיקה אנדוסקופית רגילה יכולה להחמיץ את האבחנה הנ"ל. הפתרון למצבים האלו הוא בד"כ מנוחה קולית ככל שניתן וצמצום שעות ההוראה ברצף. אני ממליץ לך לבצע בדיקה וידאו-סטרובוסקופית של מיתרי הקול כדי להגיע לאבחנה המדויקת. בהצלחה!

13/12/2010 | 18:38 | מאת: דינה

האם הבדיקה,אותה אתה מציעה לעשות נעשית בהרדמה כללית?האנדוסקופיה היה בשבילי סיוט... תודה, דינה