צרידות ממושכת בילד בן 6

דיון מתוך פורום  צרידות

17/07/2016 | 14:30 | מאת: ליאת

שלום, כבר תקופה שבני בן ה-6 צרוד. יש ימים שממש מתאמץ להפיק קול. ילד מאוד דומיננטי וחברותי, משתמש המון בקול חזק. ברקע ניתוח אדנואיד בגיל 9 חודשים, ואפיזודות של שיעולים, נזלת אחורית, נזלת אלרגית, כל קיץ לוקח אנטי היסטמינים כמה חודשים. מכחכח, מושך באף וכו'. האם יש המלצה לרופא המומחה בצרידות בילדים? אנחנו בכללית אבל גם בעלי ביטוחי בריאות פרטיים. תודה, ליאת

21/07/2016 | 22:46 | מאת:

כמעט תמיד מדובר ביבלות במיתרי הקול, במיוחד אצל ילדים דומיננטיים המשתמשים בעוצמה בקולם. הדרך לפתרון עוברת דרך המוטיבציה של הילד. האם זה מפריע לו? האם יש לו אינטרס לעשות שינוי כלשהו? האם יהיה מוכן להתאמץ? שינוי בהרגלי הדיבור, המנעות מצעקות, דיבור שקט ורגוע - זהו הפתרון. אבל לפני כן - יש להיבדק אצל רופא אא"ג כדי לוודא שאכן מדובר ביבלות בלבד.