יבלות במיתרי הקול וצרידות בילדה בת 9

דיון מתוך פורום  צרידות

04/04/2016 | 10:20 | מאת: סיגל

שלום רב, בתי בת 9 (כיתה ד'). מאד מאד צרודה (עד לאיבוד הקול לעיתים). יש יבלות במיתרי הקול. נבדקה על ידי אאג וטופלה חודשיים על ידי קלינאית תקשורת ללא שיפור. יש לילדה מוטיבציה אבל היה קושי להקפיד על תרגול יומיומי. רציתי לשאול האם יש דרכים נוספות כמו למשל פיתוח קול או טוינה נשימתית. זה דיי ברור שהיא אינה מדברת נכון ואינה נושמת נכון. היא כל כך צרודה שקשה לי מאד להבין אותה פרונטלית, שלא לדבר בטלפון וגם בבית הספר ישנה בעייה כמובן. אנחנו מקפידים להעיר את תשומת ליבה כשהיא מדברת "בלי קול" או לוחשת ומקפידים כמובן שלא תרים את קולה (עד כמה שניתן). מעבר לכך היא איננה מתרגלת. אשמח לעצתך. תודה רבה.

14/04/2016 | 22:36 | מאת:

אכן בעיה לא פשוטה אם לילדה יש מוטיבציה גבוהה אז צריך להתמיד בחינוך הדרכה ותזכורת (אולי גם תיגמול) להתנהגות קולית ששומרת על המיתרים. אני לא מתמצא בשיטות של רפואה משלימה. במקרים קשים במיוחד אנחנו מציעים ניתוח להסרת היבלות, ואני מדגיש שזו לא הצעה שגרתית בילדים. אם הבעיה מאוד חמורה ולא נפתרת ניתן לשקול זאת, זה מצריך משמעת לאחר הניתוח - לשתוק שבוע ועוד שבוע נוסף לדבר ממש מעט.