תחושת קוצר נשימה בזמן מאמץ עם מיתר קול משותק

דיון מתוך פורום  צרידות

16/02/2016 | 15:15 | מאת: סיון

שלום רב, לפני כ8 שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס ונותרתי עם מיתר קול משותק. הבעיה שהכי מטרידה אותי היא העובדה שבזמן מאמץ גופני, אני חווה מעיין קוצר נשימה שמאוד מקשה עליי בפעילות גופנית. האם יש איזשהו טיפול או פתרון לבעיה?

20/02/2016 | 19:14 | מאת:

קוצר הנשימה קשור כנראה להפרעה בסגירה של המיתרים או בצניחה של רקמה שנמצאת מעל המיתרים והיא רפויה כעת בגלל השיתוק. הדרך לברר מה הסיבה המדויקת היא בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול. בהתאם לבעיה שתימצא, הפתרונות יכולים להיות החל מהזרקת שומן למיתר המשותק או ניתוח לייזר להסרת רקמה צנוחה.