איבוד הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

01/04/2011 | 22:47 | מאת: זהבה ק

בשנה האחרונה איבדתי את קולי כ-5 פעמים לתקופות של 10 ימים ויותר ללא שום תופעות מקדימות . בכל פעם שטופלתי נאמר לי שזו בצקת על המיתרים היום נעשתה לי בדיקת אנדוסקופיה ונאמר לי שזו שוב בצקת ומיתרי קולי מעובים ,לדברי הרופא המטפל נאמר לי שאין טיפול להמנע מדיבור וזה יעבור.אני מאוד מוטרדת והייתי מבקשת לדעת האם יש טיפולים או בדיקות מעמיקות יותר(אני מעשנת 5 סיגריות ביום,אני לא מורה) תודה.

02/04/2011 | 14:22 | מאת:

איבודי קול פתאומיים קשורים או למאמץ קולי חריג הגורם לבצקת זמנית, או שיש מרכיב של מתח וחרדה, ולפעמים זה שילוב של השניים. כל זה בהסתייגות שלא בדקתי אותך כך שאין לראות בזה אבחנה סופית. בין התקף להתקף הקול שלך נורמלי לגמרי ?

02/04/2011 | 19:03 | מאת: זהבה.ק

תודה על תשובתך. בין התקף להתקף קולי נורמלי לחלוטין.האם לנסות ללחוש או להמנע ? כל ניסיון גורם לי לחוסר אויר.