צרידות למעלה מחודשיים-הפנייה לקלינאית תקשורת

דיון מתוך פורום  צרידות

06/01/2016 | 06:44 | מאת: יונתן

שלום, למעלה מחודשיים אני סובל מצרידות שעם הזמן מחמירה.. רופאת המשפחה שלחה אותי לא.א.ג שרשמה כך: צרוד מזה כחודש וחצי, צועק הרבה.. פה ולוע- תקין, לרינקס -מיתרים נעים היטב, במחצית המיתרים התחלה של נודוליים קטנטנים, בזמן פונקציה אין סגירה מלאה של המיתרים מעל ומתחת לנודולים. מופנה לקלינאית תקשורת -מטרת הבדיקה -טיפול קול. טרם הצלחתי לתאם תור קרוב לקלינאית תקשורת-התורים די רחוקים ובינתיים אני ממש סובל אני עובד בעבודה שבה אני מסתובב רוב היום ומדבר הרבה גם בטלפון.אני מהרגל מדבר די בקול רם.. אודה לך אם תוכל להסביר על מה שכתבה הרופאה -ומה זה אומר טיפול קול? תודה רבה!

10/01/2016 | 01:30 | מאת:

לפי הכתוב מדובר ביבלות קטנות במיתרי הקול. הטיפול המקובל הוא שמרני: צמצום כמות הדיבור, המנעות מצעקות, שתיקות במהלך היום וריפוי בדיבור/טיפול קול אצל קלינאית על מנת לרכוש הרגלי דיבור נכונים שיביאו לנסיגה של היבלות