פוליפ על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

23/10/2015 | 12:27 | מאת: מירה

שלןם רב התגלה לי בבדיקה פוליפ על מיתרי הקול. שתי שאלות: 1. האם פוליפ שפיר יכול להפוך לממאיר במידה ולא מוציאים 2.האם הוא יכול להצטמק או להעלם ללא טיפול או שבכל מקרה עדיף להוציא תודה רבה

31/10/2015 | 18:03 | מאת:

1. פוליפ שפיר אינו הופך לממאיר, אלא אם מדובר בנגע טרום-סרטני, ואיני יכול לומר זאת מבלי לבדוק אותך. 2. פוליפ קטן שנגרם מדימום למיתר יכול להיספג ולהיעלם עם מנוחה קולית/שתיקה ומעקב. אם הפוליפ גדול יחסית עדיף להוציא אותו כדי למנוע החמרה בנזק.