צרידות למעלה מחודש...

דיון מתוך פורום  צרידות

27/01/2014 | 16:45 | מאת: עמית

היי ד"ר, אני מתוסכל. אני בן 31, לא מעשן, ובקושי שותה אלכוהול. בריא. לפני 5 שבועות היה לי ויכוח שהגיע לטונים מאוד גבוהים עד כדי צרחות. הויכוח נגמר ברוח טובה אבל כבר במהלכו הרגשתי עומס גדול על הגרון. ביומיים שאחרי זה נהיה לי יותר קשה לדבר. ואז יום אחרי כבר הלך לי הקול לגמרי בקושי יכולתי להוציא מילה במשך שבועיים. נתתי לגרון לנוח כמה שיכולתי והמצב אכן השתפר קצת. אבל גם עכשיו שבועיים לאחר שהתחיל להשתפר - הוא לא חזר לעצמו. אני מדבר בווליום חלש מהרגיל והגרון מתעייף מאוד תוך 5 דקות של שיחה ובכלליות קשה לי מאוד לדבר. הייתי אתמול אצל אף אוזן גרון. היא הכניסה לי סיב אופטי לאף ואמרה לי שהיא לא רואה שום בעיה במיתרי הקול , ושהכל תקין. אבל לא הכל תקין. אני מרגיש שמשהו עדיין מאוד לא בסדר מבחינת הדיבור שלי ומוטרד מאוד מאחר ועבר כבר למעלה מחודש ואני מתקשה לתפקד בעבודה כשכל כך קשה לי לדבר, וגם לא יכול להיפגש עם חברים כי 10 דקות שיחה ואני כבר מתקשה מאוד לדבר. אני מרגיש בחודש האחרון על בסיס יום יומי - כאילו אני קם כשאני כבר אחרי 4 שעות של שיחה . כלומר כבר מהבוקר הגרון שלי מוטש. לא יודע אם רלוונטי אבל הגרון שלי תמיד היה רגיש והיה מתעייף אחרי שעה שעתיים של שיחה רצופה בווליום חזק. אנא עזור לי , אני כרגע אובד עצות. תודה, עמית

30/01/2014 | 22:17 | מאת:

הסיפור שאתה מתאר מתאים לנזק שנגרם למיתר לאחר שימוש קיצוני פתאומי. הנזקים האלו בדרך כלל כוללים נפיחות בצקתית, דימום וקרעים מיקרוסקופיים. יתכן והסימנים הראשונים לנזק כבר נעלמו אך עדיין יש נזקים עדינים שלא נראים לרופא שאינו מומחה בתחום, בבדיקה בסיב אופטי רגיל. אני מציע לך להגיע למרפאת מיתרי קול בה יש סיב קשיח וניתן לבצע בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה. זו בדיקה רגישה ואמינה יותר וקרוב לודאי שתאתר את הבעיה ממנה אתה סובל, עם אפשרות לפתרון.

03/02/2014 | 13:46 | מאת: עמית

ד"ר להב - עזרת לי מאוד, המון תודה! אני הולך היום לבדוק את זה ואעדכן.

03/02/2014 | 18:04 | מאת: עמית

היי ד"ר להב. אני מעוניין להגיע אליך "למרפאת מיתרי קול בה יש סיב קשיח וניתן לבצע בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה". האם אני מגיע אליך באופן פרטי דרך א.ר.ם באסותא רמת החייל? או שרק במרפאה שקפלן יש את הציוד המתאים ועדיף לי לבוא לשם? אודה על תשובה מהירה כדי שאוכל לקבוע תור. תודה מראש, עמית