דימום ופוליפ על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

23/01/2014 | 13:06 | מאת: יעל

כבר 8 חודשים אני סובלת מצרידות קשה, נמצאו יבלות על מיתרי הקול עם בצקת, לאחר נטילת סטרואידים לשבוע ונקסיום לחודשיים לא חל שום שיפור ובשבוע האחרון הקול נעלם לגמרי, בבדיקה התגלה דימום על המיתרים, קיבלתי שוב סטרואידים ותענית דיבור לשבוע, האם זה יכול לעזור? מה עושים במקרה כזה? יש לציין שאני מורה.

30/01/2014 | 21:45 | מאת:

אם נגרם דימום במיתרים כדאי להפסיק את הסטרואידים לדעתי, אשר יכולים להגביר דימום. יש להקפיד על מנוחה קולית ואף שתיקה לזמן מוגבל כפי שהומלץ. אם אחרי הסיבוב הזה עדיין הצרידות נמשכת (והיא קיימת כבר זמן רב) יש לשקול ברצינות ניתוח להסרת היבלות הבצקתיות ומוקדי הדימום.