ליחה וצרידות במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

25/11/2013 | 10:08 | מאת: סער כהן

שלום רב, אני בן 42, בשנה האחרונה הובחנתי כסובל מרפלוקס. עברתי בדיקת גסטרו, שבמהלכה נראו נקודות לבנות וניתן לי טיפול בקונטרלוק 40. בחודשים האחרונים יש לי צרידות וליחה במיתרי הקול, כל פעם שאני מתחיל לדבר אני צריך לכחכך בגרון מספר פעמים עד שהקול שלי חוזר להיות רגיל. עברתי בדיקות אנדוסקופיה מספר פעמים ולא נמצא שום דבר חריג. אשמח לשמוע מה המלצתך. תודה

29/11/2013 | 13:59 | מאת:

אם אתה מרבה להשתמש בקולך, מרים את הקול, צועק או סתם מדבר הרבה ברצף, זו יכולה להיות סיבה לכך. כשמאובחן רפלוקס יש להקפיד גם על דיאטה מתאימה נטולה אוכל חמוץ/חריף/מתובל/מטוגן וכו'. כמו כן כדאי לעבור בדיקת סטרובוסקופיה בסיב קשיח של מיתרי הקול כדי לקבל אבחנה מדויקת יותר של המצב.