צרידות בגיל 4.5

דיון מתוך פורום  צרידות

18/11/2013 | 09:31 | מאת: הדס

שלום רב, לפני כשנה וחצי הבן שלי עבר ניתוח כפתורים והסרת שקד שלישי. מאז הופיעה הצרידות. בבדיקה הסתבר שיש מעט בצקת על מיתרי הקול. האם טיפול אצל קלינאית יכול לעזור?אני חוששת שהוא צעיר מידי ויהיה לו קשה לשתף פעולה. האם קיימת אלנטרנטיבה נוספת?אנחנו גרים באזור השפלה וכל קלינאית שפניתי אליה לא מתמחה בנושא הצרידות. האם תוכל להפנות אותי ? תודה מראש

18/11/2013 | 23:28 | מאת:

ניתוח אדנואידים וצינוריות משפיע על הדרך בה הילד תופס את הקול שלו, משום שכל התהודה והשמיעה משתנה. יתכן ומאז הוא צועק יותר ומשתמש פחות נכון במיתרים. צדקת כשאמרת שקשה מאוד לשכנע ילד בן 4.5 לשנות את הרגלי הדיבור ויכול להיות שהרעיון של קלינאית תקשורת בגיל הזה הוא לא מוצלח וסתם יגרום לתסכול. צריך פשוט לעודד אותו ולתגמל אותו על כך שיצעק פחות וידבר יותר רגוע. בגילאים מתקדמים יותר אם זה עדיין יימשך ובעיקר אם זה יפריע לו, תהיה מוטיבציה לשינוי ואז גם יהיה טעם לקלינאית תקשורת.