בצקת קשה בוושט

דיון מתוך פורום  צרידות

17/11/2013 | 14:10 | מאת: הדס

ד"ר יונתן להב שלום, לאחרונה עברתי לחצים נפשיים, אינני מעשנת,מתאמנת ואוכלת מסודר, לאחר בדיקה אצל א.א.ג ושבועיים טיפול באומפרדקס (המשך טיפול לשלושה חודשים)נמסר כי הבעיה התזונה, עדיין כאבים בגרון,מחנק, צרידות ויובש.לדברי רופא המשפחה נוצר מלחץ וחרדה.להרגעת הנפש משתמשת מזה כשלושה ימים בתמצית מרפאיה, אומנם קיים מעט רוגע אך הכאבים מתמשכים. מה עליי לעשות?

18/11/2013 | 23:26 | מאת:

אינני מבין את הכותרת "בצקת קשה בושט". מי אבחן את זה? נשמע שהכתובת היא על הקיר - מתחים נפשיים זו בעיה מאוד שכיחה הגורמת להפרעות בליעה. ממליץ למצות את הטיפול להרגעה בכל דרך אפשרית. במקביל במידה ואין שיפור לא להזניח אמצעי בירור נוספים כגון בדיקת אא"ג חוזרת בסיב גמיש וקשיח לצורך תצפית מדויקת ואבחנה נכונה. במקרים רבים לצערי ניתן טיפול דוגמת אומפרדקס באופן אוטומטי מבלי שיש בעיה ממשית בתזונה או בעליית חומצה לגרון!

19/11/2013 | 10:16 | מאת: הדס

בצקת קשה אובחה ע"י רופא א.א.ג. החדרת מכשיר סקופ.. לבית הבליעה,לפני כחודש הרגשתי שקשה לי לבלוע רוק, פניתי לרופא משפחה וסיפרתי לה שעברתי לאחרונה חרדות, לאחר בדיקה ידנית הופנתי לא.א.ג.שמסרה לי שזה קשור לתזונה וביקשה לשנות הרגלי אכילה לא לאכול דברי חלב,שתייה מוגזת, פרי הדר ומטוגנים, פרט לדברי חלב אני לא נוגעת בשאר המוצרים, כפי שציינתי ורופא המשפחה בדעה איתי שזה מחרדות ולחצים שפקדו אותי לאחרונה.להרגעה משתמשת בתמצית מרפיה רכשתי באופו עצמי מחנות טבע ואומפרדקס 40מ"ג כשבועיים ניתן ע"י רופא א.א.ג. עדיין מרגישה מחנק שיעול צרידות.